Hangi Bankada Hesabım Var?

Hangi bankada hesabım var diyorsanız, aşağıdaki 4 farklı yöntemi kullanabilirsiniz. Özellikle sık iş değiştiren kişiler, iş verenlerinin talebiyle banka hesapları açabilirler. Zamanla kullanılmayan bu hesaplar unutulabilir. Aynı şekilde öğrencilerde, kredi veya burs alabilmek için farklı bankalarda hesap açtırabiliyorlar. Bu gibi durumlarda e-Devlet üzerinden TC kimlik no ile banka hesabı sorgulama yapılabilir yada bankanın dijital sistemlerini kullanılabilir.

Hangi Bankada Hesabım Var Nasıl Öğrenebilirim?

Banka hesabı sorgulama için e-Devlet uygulamasını kullanabilirsiniz. Sadece bir kurum için hangi bankada hesabım var sorusunun cevabını merak ediyorsanız, o bankanın internet veya mobil şubesine giriş yapabilirsiniz. Dördüncü yöntem ise bankanın müşteri hizmetlerini arayıp, adınıza açılmış mevduat ve katılım hesaplarınızı öğrenmektir. Tüm yöntemler alt başlıklar ile detaylıca anlatıldı.

e-Devlet Üzerinden TC Kimlik No ile Banka Hesabı Sorgulama

Banka hesabı açmak her banka için oldukça hızlı ve pratik bir yöntemdir. Ancak zamanla kullanılmayan hesaplar bir kenarda varlıklarını sürdürür. Ayrıca banka hesaplarında kalan çok ufak meblağdaki borçlar bile ilerleyen zamanlarda karşınıza çıkabilir. Bu nedenle artık kullanılmayan banka hesaplarını E-Devlet üzerinden takip etmek önemlidir.

Hangi bankada hesabım var sorgulama işleminin en kısa yolu 2020 yılından itibaren e-devlet üzerinden yapılmaktadır.

TC kimlik no ile banka hesabı sorgulamak için turkiye.gov.tr linkine tıklayın.

Bu e-Devlet sisteminin resmi web sitesidir.

Açılan sayfada kimlik doğrulama butonuna basın.

Kimliğinizi e-Devlet şifresi, elektronik imza, T.C. kimlik kartı, mobil imza ve bankaların internet şubeleri aracılığı ile doğrulayabiliyorsunuz.hangi bankada hesabım var sorgulama

Kişisel bilgilerinizle sisteme giriş yapın.

NOT: Daha önce e-Devlet kullanmamış vatandaşlar, TC kimlik kartlarıyla PTT iş yerlerinde e-Devlet şifresi oluşturabilirler. E-Devlet şifresini unutmuş olan vatandaşlar ise site üzerinden şifrelerini sıfırlayabilirler. Şifre sıfırlama işlemi için TC kimlik kartında bulunan bilgilere ve aileden bir bireyin TC kimlik numarasına ihtiyaç vardır. Yurtdışındaki vatandaşlar e-devlet şifresini elçilik ve konsolosluklara giderek alabilirler.banka hesaplarını sorgulama

e-Devlet’e Giriş Yaptıktan Sonra Yapılacak İşlemler

Yukarıda linke tıklayıp, e-Devlet’ giriş yaptığınızda banka hesaplarını sorgulama için sistem sizi Bankacılık Düzenlenme ve Denetleme Kurumu’nun e-devlet sayfasına yönlendirir. BDDK’nın Mevduat/ Katılım fonu sorgulama sayfasında çıkan bilgilendirme metni okunup, kabul edildikten sonra işleme gidilir.TC kimlik no ile banka hesabı sorgulama

Hangi bankada hesabım var sorgulaması için BDDK kesin sonucu garanti etmez. Bu konuda hukuksal bir sorumluluk üstlenmez. Hesaplarda çelişki yaşanması durumunda bankayla iletişime geçilmelidir. Şartlar kabul edildikten sonra sorgulama gerçekleşir. Yapılan sorgulama sonucunun ispat hukuku açısından geçerliliği bulunmaz sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sonuçlarda hata olduğunu düşünenler bankalarla iletişime geçebilirler.

Müşteri Hizmetlerinden Açık Banka Hesaplarını Öğrenme

Adınıza açılmış banka hesaplarını öğrenmenin bir diğer yöntemi ise eskiden çalışılan bankanın müşteri hizmetleri aramaktır. Aşağıdaki listeden bazı yaygın bankaların müşteri hizmetlerine ulaşılabilir. Bu numaralar arandıktan sonra müşteri temsilcisine bağlanarak; mevduat, katılım yada ek hesap bilgileri öğrenilebilir.

Banka AdıMüşteri Hizmetleri Numarası
İş Bankası0850 724 0724
Ziraat Bankası444 00 00 ve 0850 220 00 00
Denizbank0850 222 0800
Türk Ekonomi Bankası0850 200 0666
Finansbank0850 222 0900
Akbank444 2 525
Garanti Bankası444 0 333
Vakıfbank0850 222 0724
Halkbank0850 222 0400
Yapı Kredi Bankası0850 222 0444

İnternetten Adıma Açılmış Banka Hesaplarını Nasıl Öğrenebilirim?

Eğer hangi bankalarla daha önce çalıştığı hatırlanmıyorsa; çok fazla sayıda olan bankaları tek tek arayarak hangi bankada hesabım var demek zor ve çok uzun sürebilecek bir iş. Bu tür durumlarda artık pratik çözümler üretilmektedir. İnternet bankacılıkları üzerinden veya mobil uygulamadan banka hesapları sorgulanabilir.

İnternet Şubeden Banka Hesabı Sorgulama

TC kimlik no ile banka hesabı sorgulama konusunda en güvenli yollardan biridir. Bankanın resmi sitesine giderek kişisel bilgilerinizle oturum açın. Bankaya ait herhangi bir hesap olmaması durumunda bu işlem gerçekleştirilemez ve böylece o bankaya ait hesap olup olmadığı anlaşılır. Eğer sisteme giriş yapılırsa o halde “Hesaplarım” menüsüne tıklayıp, vadesiz vadeli veya kredili mevduat hesabı gibi tüm aktif hesaplarınızı inceleyin.

Mobil Uygulama ile Hangi Bankada Hesabım Var Öğrenme

Bankanın mobil uygulamasını indirdikten sonra internet şubedekine benzer adımlarla, pratik bir şekilde o bankada hesabınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Mobil uygulamaya girmek için şifreniz yoksa yeni şifre oluşturma linkine tıklayarak hemen giriş parolası edinebilirsiniz.

Hangi bankada hesabım var merak edenler bu yöntemler haricinde bir yerden sorgulama yapmamalıdırlar. Adıma açılmış banka hesaplarını nasıl öğrenebilirim diyenlerin sadece bu yöntemleri kullanmaları, kendi mal güvenlikleri için önemlidir! Son zamanlarda en çok araştırılan bir diğer konu: Kredi Başvurusu Reddedilince Ne Yapmak Gerekir?

Hangi Bankada Hesabım Var?” Konusu İçin 1 Yorum

  1. Hangi bankada hesabım var bakarken benim adıma bir sürü vadesiz hesap açıldığını gördüm. Bunu nereye şikayet edebilirim?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir