Ziraat Bankası varlık fonu ile ilgili gelişmeler!

Ziraat bankası varlık fonu devri söz konusu olan kurumlar arasında gelmektedir. Devlete ait pek çok önemli kurum ve şirket varlık fonuna dahil edildi. Varlık fonuna devredilen kurumlar arasında önemli kurum ve şirketler var. Ziraat Bankası, Borsa İstanbul, Botaş, Türk Telekom, Milli Piyango, BİST, PTT, Şans Oyunları, At Yarışları, THY gibi önemli ve Türkiye ekonomisine yön veren kurum ve şirketleri sıralandırabiliriz.

Varlık Fonu Nedir ?

Varlık fonu nedir kısaca varlık fonu bir finansal alt yapıdır diyebiliriz. Bu fona dahil edilen kurum ve şirketlerin finansal alt yapısının sağlanması, ileriye yönelik ekonomik planlamanın yapılması, çeşitli dış ekonominin olumsuz etkilerinden korunulması gibi çeşitli amaçlar söz konusudur. Varlık fonu nedir detaylı bilgi almak için aşağıdaki konuya göz gezdirebilirsiniz.

varlık fonu nedir
Varlık fonu nedir

Ziraat Bankası Neden Varlık Fonuna Devredildi?

Ziraat bankası varlık fonu devri sonucunda hizmetlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Sadece pek çok devlet kurumu gibi Ziraat Bankası da finansal alt yapısını varlık fonundan karşılayacaktır. Bu da bankanın ileriye yönelik ekonomik planlamarını bu fon desteği ile yapması aynı zamanda da dış olumsuz ekonomik koşullarından etkilenmeden hizmet vermesi anlamına geliyor.

Varlık fonu nedir bir çeşit finansal alt yapıdır. Bu fonun pek çok amacı vardır. Amacı genel olarak, fona dahil olan yani varlık fonuna devredilen kurumlar için ekonomik alt yapının sağlanmasıdır.

Varlık Fonunun Amacı Nedir?

Yazımızda varlık fonu nedir şimdiye kadar genel hatları ile değindik. Peki, varlık fonunun amacı nedir ?

Kanun Hükmünde Kararname ile alınan kararla, pek çok kurum ve şirketin alt yapısı varlık fonuna devredilmiştir. Ziraat bankası varlık fonu devri edilen devlete ait bankalardan birisidir. Varlık fonunun amacı genel olarak bu fona dahil olan kurum ve şirketlerin ekonomik planlamasının yapılmasıdır. Varlık fonu Dünya’nın farklı bölgelerinde, farklı ülkeler tarafından uygulanan bir fon sistemi aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı tarihinde de benzer uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Genel amaç varlık fonuna devredilen kurumlar için ekonomik alt yapının güçlü bir şekilde sağlanması, bu kurum ve şirketlerin dış olumsuz ekonomik gelişmelerden etkilenmemesi gibi çeşitli ekonomik amaçlar vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir