Öğrenci ihtiyaç kredisi nasıl alınır konusu içerisinde kredinin kullandırılma şartlarını, başvuru kanallarını ve öğrenciye ihtiyaç kredisi veren bankaları bulabilirsiniz! Yazı sonundaki bölümden aklınıza takılan soruları bize iletebilirsiniz…
Öğrenci İhtiyaç Kredisi Nedir?
Eğitim ihtiyaçlarına finansal destek arayan lise, üniversite, doktora, yüksek lisans ya da yurtdışı eğitim öğrencileri için öğrenci ihtiyaç kredisi nedir konusu oldukça önemlidir. Çünkü bu öğrencilere özel sunulan kredi türü neleri kapsamaktadır, hangi faiz oranları ile sunulmaktadır ve öğrenciye ihtiyaç kredisi veren bankalar hangileridir öğrencilerin en fazla merak ettikleri sorulardır. Tüm bu sorulara alt başlıklarda yanıt verdik ancak öncelikli olarak eğitim kredisi nedir kısaca açıklayalım…
Bankaların ihtiyaç kredileri alanına özel olarak hazırladığı faiz oranları, ödeme seçenekleri ve vade koşullarıyla üniversite, yurtdışı eğitim, yüksek lisans, lise ve doktora öğrencilerine sunulan kredi türüne öğrenci ihtiyaç kredisi (eğitim kredisi) denilmektedir. Özellikle masraflarını finansa etmekte zorlanan öğrenciler için hazırlanan bu kredi türü, en çok üniversite okuyan bireyler ile çocuklarını üniversitede okutan aile fertleri tarafından tercih edilmektedir.
Öğrenciye İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?
Öğrenci ihtiyaç kredisi, nakit desteğe ihtiyaç duyulduğu anda Eğitim Kredisi adı altında çeşitli bankalardan kullanılabilir. Bu bankaların başında İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Vakıfbank ve Odeabank gelmektedir. Okul ve kurs gibi eğitim giderleriniz için bu bankaların şartlarını ve kampanya özelliklerini göz önünde bulundurarak başvuruda bulunabilirsiniz.
Öğrenci İhtiyaç Kredisi Nasıl Alınır?
Bireylerin eğitim süreçlerini devam ettirebilmek ve bu süreçte nakit ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmek amacıyla finansal bir desteklemeye ihtiyaçları vardır. Özellikle üniversite dönemlerinde daha sık finansal desteğe ihtiyacı olan bireyler, öğrenci ihtiyaç kredisi avantajlarından yararlanabilirler. Öğrencilere ihtiyaç kredisi veren bankalar arasından birini seçerek online ya da fiziksel (şubeden) başvuru yapabilirsiniz.
Eğitim Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?
Şartlar aslında bireysel tüketici kredi ile aynıdır. Bu krediyi kullanabilmek için öğrenci olduğunuzu belgeleyebiliyor olmanız ve 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Ancak bazı bankalar eğitim kredisine başvuru şartları listesinde “Okul faturasını ibraz etmek” şeklinde bir madde ekliyor. Ayrıca öğrencinin aşağıdaki belgeleri eksiksiz teslim etmesi de isteniyor.
Eğitim Kredisi İçin Gerekli Belgeler
- Kimlik belgesi
- Öğrenci kimlik belgesi
- Adres gösteren bir belge
- Eğitim giderlerini gösteren fatura
- Part-time işte çalışıyorsanız ek gelir belgesi
En Uygun Öğrenciye İhtiyaç Kredisi Veren Banka Hangisi?
Bir tür ihtiyaç kredisi olan Eğitim Kredisi, her bankanın çalışma politikasınca hazırladığı ödeme seçeneklerine ve faiz oranlarına göre kullandırılmaktadır. Bu nedenle hangi bankalar öğrencilere ihtiyaç kredisi veriyor diye araştırma yapan kişilerin, öğrenci ihtiyaç kredisi veren bankalar ile birlikte faiz oranları da detaylıca incelemesi gerekmektedir.
Güncel Eğitim Kredisi Faiz Oranları
- CEPTETEB Öğrenci Kredisi %0,79
- Türkiye Finans Katılım Bankası Öğrenci Kredisi
- İş Bankası Eğitim Kredisi %0,96
- Ziraat Bankası Öğrenci Kredisi %0,98
- Denizbank Eğitim Kredisi %1,46
Banka krediyi kullandırmak için adınıza hesap açar ve bu hesabın bağlı olduğu ATM kartını ikamet adresinize gönderir. Hesap kartınızı aktif bir şekilde kullanmak isterseniz, İş Bankası kart şifresi alma adımlarını uygulayarak kartınızı kullanıma açmanız gerekmektedir.