Yapılan ekonomik çalışmalar ile güçlendirilen KGF’nin açılımı nedir? Kısaca KGF Kredisi nedir ve nasıl alınır? Kobiler için büyük önem taşıyan Kredi Garanti Fonu ‘na dair tüm detayları bu sayfada yanıtladık!
KGF’nin Açılımı Nedir?
Kredi Garanti Fonu A.Ş.’dir. Her geçen gün Kobiler için ucuz kredi seçenekleri sunulmaya devam ediyor. KGF kredisi de kobiler için çıkarılan yeni fırsatlardan biridir. Bu nedenle son günlerde birçok bankanın gündemine gelen KGF kredisi nedir merak edilmektedir!
KGF Kredisi Nedir?
Kredi çekmek isteyen KOBİ’lerin gerekli teminat koşullarını sağlayamadıklarında kefalet desteği veren Kredi Garanti Fonu A.Ş.’dir. Bu hizmetin amacı KGF kredisi veren bankalar ile anlaşma sağlayarak, KOBİ’lerin finansman bulma ve kredi kullanma noktasında destek olmaktır. Kredi Garanti Fonu nedir sorusundan sonra Kobilerin en fazla merak ettiği konu ise KGF kredisi nasıl alınır?
KGF Kredisi Nasıl Alınır?
Kredi Garanti Fonu kefaleti, KGF Özkaynak ve KGF Hazine Destekli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu iki teminat çeşidinde de izlenen yöntem, alınan komisyon oranı, verilen kefalet tutarı değişkenlik gösteriyor. Ancak değişmeyen tek koşul; KGF başvuru için KOBİ olmanız gerekmektedir.
Özkaynak kefaleti için kefalet süresi bir yıldır. Kobi başına 1 milyon Liraya kadar kefalet verilebiliyor. Grup firması olanlarda ise limit 1.5 milyon Liraya kadar çıkartılabiliyor. KGF kredisi olarak kullanılan kredi miktarının yüzde 80’ine kadar kefalet alınması mümkün. Komisyon oranı ise yüzde 2’dir. Kredi Garanti Fonu kefalet komisyonu, her yıl kalan risk üzerinden tahsil edilmeye devam eder. Dolayısıyla bankada açılan limitiniz DBS kredisi ya da rotatif-bch cinsinden ise limit üzerinden yüzde 2 oranında alınacaktır.
Kredi Garanti Fonu Hazine Destekli Kefalet
Bir diğer teminat çeşidi olan KGF kredisi Hazine Destekli kefalet ürününün maksimum vadesi 8 yıl olarak belirlenmiştir. İşletme başına verilen kefalet, 1.5 milyon TL’ye kadar çıkartılabiliyor. Grup firması bazında verilen kefaletler ise 2 milyon Lira olabilir. Ödemesiz dönem 2 yıla kadar çıkabiliyor.
Kullanılan kredi üzerinden yüzde 75 oranında kefalet verilebilmektedir. KGF kredisi Hazine Destekli kefalet verirken yüzde 1 oranında komisyon alır ve 250 Lira KGF başvuru ücreti talep eder. Bu açıklamalarla birlikte özkaynak KGF kredisi nedir /Hazine destekli kefalet nedir daha iyi anladıktan sonra hem ikili arasındaki farktan hem de KGF kredisi veren bankalardan da bahsedelim…
KGF Kredisi Veren Bankalar
KGF Hazine ile KGF özkaynak arasındaki önem arz eden fark kefalet tutarıdır. Bunun haricinde ikisinin KGF başvuru sürecinde ve KGF kredisi ne zaman sonuçlanır konusunda da farklılıklar söz konusudur. Özkaynak, Kredi Garanti Fonu tahsis yetkililerinin şirketi ziyaret sonrasında kredi değerlendirmesi yapmaktadır. Oysa Hazine KGF kredisinin herhangi bir teminat istemediği bilinmektedir. Firmanın sadece bilançosuyla KGF başvuru sonuçlanabilmektedir.
Başlıca Kredi Garanti Fonu Veren Bankalar
Yukarıdaki açıklamalardan sonra KGF kredisi veren bankalar aslında ülkemizde faaliyet gösteren birçok banka diyebiliriz. Örneğin; Finansbank, Garanti Bankası, Akbank, TEB, Vakıfbank, ING Bank, Halkbank, YKB, Denizbank ve Ziraat Bankası gibi büyük bankalar, KGF kredisi veren bankalar arasında yer almaktadır. Fakat başvuru için Kredi Garanti Fonu süreçlerine hakim, bu kredi ürünü hakkında yeterli deneyime ve bilgiye sahip olan bir bankayı tercih etmeniz oldukça önemlidir.
KGF Kredi Başvuru İçin Hangi Banka Tercih Edilmelidir?
KGF kredisi veren bankalar bölümünde de açıkladığımız gibi aslında birçok banka bu ürünle ilgili hizmet vermektedir. Ancak yakın zamanda KGF kredisi reklamı ile bu ürüne ne kadar önem verdiğine gösteren Denizbank ile anlaşma sağlamanız tavsiyemizdir.
Çünkü 2016 yılından bu yana hem KGF kredisi pazarının önemli bir kısmına hakim olan, hem de Kredi Garanti Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu içerisinde yer alan banka Denizbank’tır. KGF kredisiyle ilgili başvuruda bulunmadan önce diğer bankaların da kredi kullandırma koşullarını incelemenizi öneririz.
KGF kredisi nedir nasıl alınır gibi konularda KGF başvuru ile ilgili sormak istediklerinizi yoruma bırakabilir ya da KGF kredisi ile ilgili paylaşmak istediğiniz deneyimlerinizi mail yoluyla tarafımıza iletebilirsiniz…
Herhangi bir finansal problemin var mı? Borcunuzu temizlemek ve işinize dönmek için hızlı kredilere ihtiyacınız var mı? Eğer öyleyse kredi başvurusu hakkında daha fazla bilgi almak için benimle iletişime geçin.
Merhaba,
KGF kredisi veren bankalar ile ilgili isteyenlere ben de yardımcı olabilirim. herhangi bir mali yardımına ihtiyacı olan herkes için Bireylere, firmalara ve şirketlere açık ve anlaşılabilir bir şekilde yardımcı olabilirim.
27 şubat itibariyle kgf onayında bekliyorum ne zaman sonuçlanır
Merhabalar,
KGF kredisi veren bankalar için resmi kuruluşların yaptığı açıklamaya göre; KGF kredi desteği 2016 bütçesinden kullandırılacağı için süre uzatımına gidilmedi fakat KOSGEB veri tabanına kayıt yaptıran ve beyanname güncellemesi yapan KOBİ’ler, 2017 kgf kredisi desteklerinden daha rahat ve hızlı bir şekilde faydalanabilecek. Ayrıca kgf kredi başvurusu ne zaman sonuçlanır sorusu yetkililere yöneltildiğinde, KGF kredi başvurusu yapan işletmelerin sıralamasının yazılımla otomatik yapılacağı öğrenildi. Her il için TÜİK verilerine göre il kotası belirlenecek ve işletmeler ölçeklerine göre ‘mikro, küçük, orta’ olarak sıralanarak KGF kredi başvurusu onaylanacak şeklinde cevap alındı. Bilginize…
kgf açılımı nedir bilmeyenler için detaylı bir açıklama olmuş emeğinize sağlık. kgf açılımı nedir öğrenmiş olduk.
Merhabalar… KGF açılımı ile ilgili güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz. KGF kredisi ile ilgili güncel haberlerimiz için takipte kalmanızı öneriyorum…