Türkiye 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin şokunu tüm boyutlarıyla yaşamaya devam ediyor. OHAL ilanıyla birlikte olağanüstü kararların alındığı Türkiye’de, ekonomi de bundan nasibini aldı ve alıyor. Son üç yıldır yaşanan istikrarsızlıklar kurlarda yaşanan olumsuzlukların etkisiyle ekonomiyi olumsuz etkiliyor. TMSF’ye devredildi gibi başlıkları okuduğumuz ekonomi haber bültenlerine, “Varlık Fonu’na Devredildi” de eklendi. En merak edilen konulardan birisi de PTT Varlık Fonu’na devredildi mi oldu. Bu yazımızda Varlık Fonu hakkında bilgiler verecek, PTT’nin Varlık Fonu’na devrinin arka planını irdeleyeceğiz.
Varlık Fonu’na Son Katılan PTT mi? PTT bu durumdan nasıl etkilenir?
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 19 Ağustos 2016 tarihinde kanunlaşan Varlık Fonu, Ziraat Bankası başta olmak üzere bir çok kurumu bünyesine dahil etti. PTT de Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş olarak fona dahil olan bu kurumlardan birisi oldu. Zaten hemen hemen aynı yaşlarda olan PTT ve Ziraat Bankası‘nın kaderleri de her dönemde aynı oldu. Hemen söyleyelim, Ziraat Bankası Varlık Fonuna Devredildi ve ne olacak sorusu iki kurum için de aynı önemde.
PTT bu durumdan nasıl etkilenecek sorusu için ise, endişeye mahal yok diyebiliriz. Başta bu iki kurum olmak üzere, halkı etkileyecek olumsuz bir sonuç için en son etkilenecek kurumlar devlet kurumları. Aslında endişe ve sorular için haklı sebepler de yok değil. Türkiye finans sektöründe yaşanan olumsuz tecrübeler, bankaların seri şekilde iflas etmeleri, İmar Bankası’nın mağdur ettiği kitleler unutulmadı. Halktan gelen sorular, bu endişelerin bir devamı.
Karıştırılan konu ise, Varlık Fonu ile TMSF devrinin benzer olabileceği. Oysa bu iki kurum arasında bir bağlantı yok. Zaten yukarıda da yazdığımız gibi, Varlık Fonu’nun geçmişi çok yeni. TMSF ise daha eskilere gidiyor.
PTT Varlık Fonu’na Devredildi mi? Şimdi Ne Olacak?
Hiçbir şey olmayacak. Normal şekilde devam edecek ekonomik hayat. PTT’den posta göndereceğiz, kargo göndereceğiz, para havale yapacağız. PTT’nin ne personel yapısı değişecek, ne bu sebepten herhangi bir şubesi kapatılmak zorunda kalınacak.
PTT Bank ile ilgili aklınıza PTT’den aldığınız kredilerin akıbeti ne olacak? TMSF’ye devredilseydi bile küçük meblağlar için sorun olmayacaktı. Varlık Fonu‘na devredildiği için, zaten herhangi bir olumsuzluk yok. PTT normal mevzuatında, normal prosedürle tüm hizmetlerine devam ediyor ve edecek.
TMSF’ye Değil Varlık Fonu’na
Yukarıda da ayrıntılı açıkladığımız gibi, fona devir işlemi müşterileri, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü personelini olumsuz etkileyen bir durum ortaya çıkarmadı. Eğer varlık fonu nedir konusunda hâlâ sorularınız varsa, yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Yani herhangi bir sorun yok, üretmeye, katma değer oluşturmaya, çalışmaya devam. PTT ve Ziraat Bankası gibi milli kurumlarımızla birlikte…
Ptt varlık fonuna devredildi de, şimdi varlık fonuna devredilen kurumlar hangileri oldu? Kaç kurum devredildi bu konuda bilginiz varmı?
Varlık fonuna devredilen kurumlar ile ilgili tüm ayrıntıları aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz Nafiz Bey…
Varlık fonuna devredilen kurumlar hangileri ?
Şimdi, Ptt varlık fonuna devredildi mi bu arada varlık fonu kimin ki? yani fonun sahibi kim bu konuda bilgisi olan varmı?
Ptt varlık fonuna devredildi Ercan Bey. Bu konuda devrin arka planını yazımız içerisinde kapsamlı bir şekilde ele aldık. Zaten birçok kurum varlık fonuna dahil edildi. Bunlardan bir tanesi de Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş oldu. İkinci sorunuz olan Varlık fonu kimin ya da bir başka deyişle varlık fonunun sahibi kim sorunuz için de aşağıdaki yazımızı incelemenizi öneririz. Çünkü ilgili makalede fon hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için kapsamlı bir açıklama yaptık. Bilginize…
Varlık fonu nedir | varlık fonu kime ait ?